Ситония, къмпинг “Мелиси” – предимства и недостатъци

Къмпинг “Мелиси”

Миналата година посетихме къмпинг “Пицони”, за него може да прочетете в статията “На палатка в Гърция – къмпингите “Арменистис” и “Пицони”.

Тази година решихме да дадем шанс на къмпинг “Мелиси” (www.camping-melissi.gr). Вторият ръкав на Халкидики – Ситония, където се намира “Мелиси”, остава едно от любимите ни места за къмпингуване.

“Мелиси” и “Пицони” са съседни къмпинги, които се делят буквално от една телена ограда. Направи ни впечатление обаче, че в “Пицони” почти винаги цари едно жужене, глъч и шум. В “Мелиси” ни се видя една идея по-спокойно.

Предимства

Мястото е много чисто. Баните и тоалетните, без да са луксозни, са в много добро състояние и хигиената е на високо ниво. В баните има контакти с електричество за сешоари. Има отделни къщички-навеси с мивки за миене на съдовете от хранене. Там също, често почистват. В къмпинга може да използвате и перални машини, цената е 4 евро. В къмпинга са поставени четири хладилника за общо ползване. То е безплатно. Мястото за палатки е под короните на достатъчно големи дървета.

Има магазинче, с относително прилични цени като за Гърция. За сравнение и в Сарти, и в един по-голям супермаркет в Сикия цените бяха по-високи.

Плажът и околността

Плажът е достатъчно дълъг, така че и през уикенда, когато броят на плажуващите нараства, пак има възможност да си на спокойствие. Към настоящия момент (юли 2018г.) нямаше никакъв бийч бар. Успоредно с плажа върви дълга улица, подходяща за разходка вечер и за бягане сутрин.

Когато морето не носи водорасли, водата е кристална, прозрачна и блестяща. Има малки рибки, а при скалите в единия край на плажа видях и една много по-голяма риба, която не знам каква е. Пясъкът е ситен и мек. Душове на плажа обаче няма. 

Недостатъци

Липсата на конкретно разграфени парцелчета (както е например в “Иза” и “Арменистис”) оставя нещата на съвестта на хората. Разделянето на дворчетата, където се получи, става чрез просторите, които си слагат хората от дърво до дърво. Понякога обаче по-големите палатки, стъпват в дворчетата на съседите.

Освен това хората като ги мързи да минат по алеята, се промушват между палатките и покрай теб.

Самият къмпинг подобно “Пицони” и  “Голд бийч” не е на брега на морето. Пресичаш една улица, после още малко свободно пространство с пясък и бодили и чак тогава плажът.

Доста сърби вече са го намерили и на моменти все едно си в Сърбия, а не в Гърция. Българи също идват, но по-малко.

Цените за настаняване в “Мелиси”

“Мелиси” е достъпен като цени и то за едни добри условия. Той намери място в нашата листа за повторно посещение.

Снимки и от “Мелиси” и околността, и пояснение към снимките може да видите в галерията “Сикия 2018г.”

Други статии по темата:

“На палатка в Гърция – къмпингите “Арменистис” и “Пицони”

“Мнение за къмпинг “Иза”, “Голд Бийч” и къмпинг без име близо до Неа Парамос”

“Ваканция на море с палатка, възможна и приятна почивка”

“Къмпинг оборудване, какво да си вземем и как летният преносим дом заема половин стая”

Една прекрасна статия с много полезни линкове към къмпинги из цяла Европа в сайта: www.campingrocks.bg – “Обиколи Европа, къмпингувайки”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.