Съвети към себе си. Поискани, потърсени и предложени от мен за мен, споделени на глас.

Има дни, в които няма кой друг да го направи и затова сам себе си съветваш и окуражаваш. Следващите редове са от един такъв ден. Приказвам си сама! Давам си съвети без претенции. Те са поискани, потърсени и предложени от мен на мен. Споделени на глас. Пък кой знае може да послужат  и някой друг.

Снимки от деня, може да видите под статията.

Съвети за отъпкване на пътеки

Когато се движиш в планината по добре отъпкана пътека по-вероятно е да не се изгубиш. В живота, обаче отъпканите пътеки не винаги водят в твоята посока. За всеки има различна пътека. Не сравнявай живота си с този на другите. Не търси прилики между твоя път и пътя на другите.  Стъпвай, така че да оставиш следи. Следи, не за да тръгне някой друг по тях, а защото те означават, че не се колебаеш. Готов си да приемеш посоката и да начертаеш сам пътеката.

Страхът и смелостта

Да се страхуваш не е пречка. Да повярваш, че страхът винаги казва истината, обаче е! Позволявай си понякога да действаш въпреки страха.

Ще се изненадаш, колко по-често е безпочвен съветът на уплашените мисли, които съветват да се скриеш в зоната на безопасното. В света опасното и безопасното са често субективни реалности, без определени, точни, общовалидни очертания.

Да постигнеш баланс между здрав разум, страх и смелостта да действаш е истинско изкуство. Опитвай да го овладееш всеки ден!

Снимки от днешния ден, може да видите тук:  “Разходка до язовир Огоста”

Подобни статии:

Щастието – колко е трудно да бъдеш щастлив? (част първа)

Щастието – колко е трудно да бъдеш щастлив? (част втора)

За какво ще се потупате по рамото днес?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.