Боб с печени чушки, спанак и семена

Ако имаш подходящите заготовки, готвенето може да е за нищо време. Научих се да готвя такива аламинути от ходенията на палатка. Когато си обикалял цял ден баирите искаш да хапнеш нещо топло и вкусно, без да готвиш три часа. 😉 Рецепта, която споделям е подходяща за такива случаи, в които времето е ограничено.

Продукти:

сварен зрял боб, печени чушки, тиквени и слънчогледови семки, черен сусам, конопени семенца, подправки, замразен или пресен бейби спанак.

Зрял боб – консерва или домашно сварен?

Единият вариант е купуването на консерви или буркани с готов зрял фасул. Колкото и да ми се иска да преустановя тази практика по екологични причини, все още се намирам принуденa поради не добра организация, да си взимам по някоя консерва от магазина.
Вторият вариант, да си го свариш сам е по-добър. Няма да се чудиш добре ли е приготвен боба. 😉 Понякога в неделя си варя повечко боб и през седмицата слагам тук и там.

Печени чушки или айвар?

Ако си имаш домашно изпечени чушки, да използваш тях е чудесен метод. Аз пак по-мързеливо се опирам за помощ на буркан от магазина. Купувам си един Айвар от Лидл. В него са основно печени чушки и няма добавена захар. Много ми харесва и го слагам на всякакви неща. Открихме го при едно от пътешествията ни с палатка, където готвенето обикновено е на две на три.

Семки и семена

Белени тиквени и слънчогледови семки гледам да имам по всяко време. Добавям ги основно към салати, но понякога ги използвам и в други рецепти.
Черния сусам и конопените семенца, напоследък също намират място в моите бурканчета със семена. Сложих от тях за разкош и допълнителна полезност откъм хранителни вещества.

Подправки с аромат на Индия

Подправките, които изброявам също са обичайно присъствие в моя шкаф, защото ги включвам в много манджи които приготвям.
Куркума, кимион, кардамон, джинджифил – всичките на прах, черен пипер и сол.

Приготовление:

Боба и айвара ги залях с малко гореща вода и оставих лекичко да покъкрят на котлона. По това време добавих подправките.
След две минутки спрях котлона, но оставих тенджерката на него и в този момент добавих замразения спанак и накиснатите от преди това семки.
Най-накрая поръсих със семенцата, да е по-красивичко.

Заповядайте да разгледате още кулинарни кадри в профила ми в инстаграм: https://www.instagram.com/photosinthekitchen/

Още бързи рецепти:

Леки макарони с пресни зелечуци

Гъби кладница със синапени семеца, праз и яйца

One comment

  1. Многа ми харесва тази рецепта, лесна и бърза, вкусна и засищаща! Когато нямаме време може бързо да си я приготвим. Непременно ще я пробвам!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.