Новогодишно наричане

Честита Нова година!


Все започвам наричанията за 2020г във второ лице множествено число (вие). Ама после ги редактирам, да стане на първо лице (ние). За да не звучи поучително и защото е толкова от сърце, че за всички го пожелавам (и за себе си).


Така следва моето искрено наричане за 2020г.


Да сме здрави и честити!

Да се скитаме по места, където сърцето ни води! Неотъпкани пътеки да намираме в своите пътувания. Със своето темпо да се движим. Да виждаме света, не просто да минаваме покрай него.

С хора, с които ни е топло да събираме, а не просто с някого, за да не сме сами. Да се срещаме с тях, защото можем да си говорим не само за времето и други банални теми, а за неща, които ни вълнуват и вдъхновяват.

Да сме силни, да не бягаме все в уюта на удобно познатото, но понякога да грабваме предизвикателствата на новото.

Сьомгата

Да сме прозорливи да видим кога е вярно, че човек трябва да тече с реката на живота, по нейното течение и кога като сьомга да се движим срещу течението.

Понеже все забравям, коя риба плува срещу течението, попитах гугъл. В първата статия, която отворих прочетох следното: “Сьомгата не се бори с буйните води. Всъщност когато плува срещу течението, тя пести енергия, като използва водовъртежите, образувани от камъни, клони и други обекти, които препречват пътя на водата. Водовъртежите се сформират от двете страни на даден обект, което позволява на сьомгата да преминава плавно през тях, извивайки тялото си”. (https://wol.jw.org/bg) Не е ли това мъдрост за живота… 🙂

С пълни шепи

Да сме смели да гребем с пълни шепи от 2020г. Когато се смеем да е смях от корема, та всяка клетка да затрепти с такъв смях. Когато плачем да е със свободни сълзи, да се изтече цялата мъка, нищо да не остава в нас.

Наричане за мечтите

Да мечтаем! Дори и да чуваме един вътрешен глас, “тези мечти са невъзможни” да не подтискаме мечтите. По няколко причини мечтите са полезни:

  • говорят ни за какво копнеем;
  • провокират ни да се движим. Дори и в движението след мечтите да се натъкваме на задънена улица, накрая все ще намерим верен път (пътя към себе си). Ако стоим на едно място, изобщо не пътуваме. (Дааа, тук за вътрешните пътешествия вече си разсъждавам);
  • понякога се сбъдват ;-).

Да ни е успешна новата година! Дефиницията за успех нека всеки сам си формулира.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.