Още една сред океана – рецепти за бухтички с извара :-)

За бухтички се сетих като видях статията споделена от авторката на блога “За каквото и да е”. После освен нейната рецепта погледнах още сигурно двайсетина, защото като напишеш “бухтички с извара” и цял океан от варианти се разкрива в интернет. 🙂

Преди време няколко пъти съм следвала една рецепта за “Златисти бухтички с извара” , на която попаднах. Получаваха ми се добре, но експериментаторът в мен все иска да опитва нещо ново.

Направих някои промени в пропорциите, добавих захар и се получиха едни великолепни бухтички. Вече и аз си имам своя рецепта, част съм от океана – “Рецепти за бухтички с извара”. 😄😄😄

Тънкости в занаята

На няколко места прочетих, важно е да се пържат на умерено загрят котлон. Ако е много силен, отвън прегарят, а отвътре остават сурови. Пробвала съм при предишно правене и потвърждавам, това е факт.

Да не са прекалено големи, пак защото се изпържват по-добре.

Предимството на тези бухтички е, че стават лесно и бързо. Сместа, която се получава е гъста като тесто за кекс. По малко от нея се спива с лъжички , едната загребва, другата избутва ;-). При пърженето бухтичките леко се раздуват. После ги сложих върху цедка, уж да изтече излишното олио, ама всъщност такова нямаше.

Продукти

200 гр. извара (използвам от лиделската сладкарска, защото е по-гладка)

120 гр. брашно

2 яйца

1 с.л. кисело мляко

50 гр. кафява захар

1 ч.л. сода

щипка сол

Приготвяне

С миксер разбих яйцата и захарта. Към тях добавих изварата и солта. Киселото мляко със содата после. Накрая с постепено добавяне брашното. Да се пържи на умерено загрят котлон!

Снимането

Времето за снимане ми беше ограничено, защото правих бухтите за закуска и после трябваше да излизаме. Та хем времето малко, хем да ги ядем хрупкавки…В снимката с тенджерата, бухтите са леко размазани, защото докато се пържеха леко се повъртаха. Ама кой да се сети да вдигне скоростта, за да ги замръзи, пък и те не се сещат да се укротят за секунда и да се усмихнат на камерата. При следващо бухтоправене ще ги снимам с по-висока скорост.

Заповядайте да разгледате още кулинарни кадри в профила ми в инстаграм: https://www.instagram.com/photosinthekitchen/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.