В България

От Бояна до хижа Камен дел през делничен ден

Трето посещение до хижа Камен дел

Средата на юни – трето посещение на хижа Камен дел за тази година. При второто ми разхождане до там, забелязах пътеката до Боянското езеро и си пожелах следващ път да се кача оттам. Това взе, че се осъществи по-скоро отколкото си бях представяла.

По маршрута от Бояна нагоре на места си беше катерене. Пътеката не е равна като алейката от Момина скала, за която писах в статията “От Момина скала до хижа Камен дел”.
Боянското езеро на мен ми харесва и се радвам, когато имам път оттам.

Маршутът от Бояна

Признавам, че не проследих внимателно при разклоните накъде поемахме, а имаше няколко такива. Табели нямаше навсякъде. Може би, ако не сте факир на ориентирането поне веднъж се качете от Бояна с някой, който познава пътя.

Ако вървите без добра навигация (от друг човек, телефон или интуитивна) и още на са поставили достатъчно обозначения по маршрута, най-много да попаднете някъде другаде, на Боянския водопад, на Момина скала… 😉

Обядът

Днес беше делничен ден и хижата не работеше. Масите и пейките отвън и за радост слънцето, бяха налице. Похапнахме, който каквото си носеше. Всъщност похапнахме и едни особени деликатесни домашни сандвичи, които едната ни спътничека любезно беше приготвила за всички.

На връщане се позаоблачи, позагърмя, колкото лекинко да ни сплаши и да ни забърза хода, но до слизането ни в Бояна не ни валя. Съвсем в реда на нещата слизането беше наполовина от времето ни за качване. Вероятно фактор се оказа и че престанахме да снимаме. 🙂

Когато аз чета разкази на други хора за разни разходки сред природата и гледам снимки, ми се отваря глад и аз час по-скоро да се заскитам някъде на зелено.

Дано и вас тези редове, и галерията със снимките под тях ви вдъхновят да си намерите пътека към планината.
Казвам дано, защото вярвам, че природата пречиства, успокоява и прави хората по-доволни. А колкото повече доволни хора, толкова по-добре. 😉

Сега на Витоша е много, ама много зелено, свежо, а през седмицата тихо и успокояващо.

Администратор и автор на съдържанието в блога "Палитра на ежедневното"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.