камъчета
52 седмици

Фън-шуй кули от заоблени камъчета, седмица 10

“Заоблени камъчета” – седмица 10 от фотографското упражнение “52 седмици”. Противоположностите все още са тема, тази седмица беше за “твърдо”. 

Снимах стени на сгради, паваж, разрушени бетонни заграждения, накрая и камъни.

Светлината през дните, които снимах навън отново беше почти плоска, затова реших да опитам нещо вътре и сама да си създам осветление. Започнах с една пирамидка от мрамор, после преминах към обли камъчета.

Така мисълта ме доведе, до спомен за един кадър с фън-шуй подредени камъчета, които бях виждала преди много време.Пътека от обли камъчетата, около които имаше мистично размазана вода или нещо подобно.

Незнам как е направена снимката, но си представих. Ако водата се размазва с ниска скорост, дали щях да успея като наредя камъчетата и им пусна струята от душа да размажа тази струя и да се получи нещо интересно?

Експеримента с вода продължи известно време с не малко треперене дали няма да намокря фотоапарата.

С една ръка държа душа до камъчетата, с другата внимателно натискам спусъка на фотоапарата. Внимавам също да не намокря много и малката лампа заредене със слънчева батерия. Не съм пуснака голямата, за да е по-тъмно и да постигна лесно ниска скорост.

Общо взето мога да напакостя серизно, но продължавам.

В крайна сметка не се получи това, което имах предварително като идея. Отказах се, защото крачетата на статива се намокриха доста и започнаха да се хлъзгат опасно по плочките на пода. 

С мокрите камъчета продължих да експериментирам с малко светлина, при която фона остава черен.

Преаранжирах композицията на камъчетата няколко пъти. Накрая се получи нещо, което ми хареса и спрях за деня. Това е и кадъра, койото представям.

В следващите дни нещата, през които се упражнявах навън не намерих нищо впечатляващо. 

Параметри:

Canon EOS 760d, снимано от статив, осветено със същата малка къмпинг лампа, при iso 400, f20, 15sec.

Администратор и автор на съдържанието в блога "Палитра на ежедневното"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.