Актуализация на информацията за някои къмпинги, част втора – къмпинг ”Иза”

Тази година посетихме къмпинг ”Иза” непланирано. След като се разочаровахме от “Арменистис” минахме през още няколко места, на които все нещо ни пасваше напълно.

Така накрая остана “Иза”. Преди две години бяхме на палатка там. Впечатленията от тогава описах тук: “Списък на посетени къмпинги – предимства и недостатъци на различните места (част 2)”

При настоящето посещение някои неща ни се видяха променени. Тези промени, обаче не ни отказват напълно отново да отидем някой път. 

Когато летуващите намаляват

Пристигнахме в къмпинга на 21.08 (вторник). От момче, което работи в там разбрахме, че голямата навалица е била до към 15-19 август. После постепенно хората започнали да намаляват. Така се оказа, че този път имахме късмет.

Избрахме парцелче, което е по-отдалечено от центъра на къмпинга. Съседите не бяха много и действително с всеки следващ ден оставаха по-малко. Сред останалите ни съседи – няколко палатки и кемпери с българи. Споменавам го като факт, защото при предното ни посещение такива почти не срещнахме. 

Нашенците, на които попаднахме този път, бяха с много готина къмпинг култура и доста симпатични хора.

Разликите, които намерихме в сравнение с преди: 

 • вече няма безплатен wi-fi, има само платен;
 • в женските бани и тоалетни много от резетата на вратите бяха счупени и съответно вратите или хич не се затваряха, или трябваше да проявяваш изобретателност, за да затвориш;
 • някои кранове на чешми също бяха развалени;
 • оставените постоянно чадъри на плажа при къмпинга ми се видяха повече от преди, въпреки, че гостите на къмпинга бяха по-малко;
 • открихме общия хладилник, за който не се плаща.

Изводи за къмпинг преживяванията

След наблюденията от тази година относно посещаемостта на къмпингите в различните периоди, установихме, че за нас най-приятно е извън-сезонното къмпингуване.

От 15 юли до към 15-20 август летуващите са толкова много, че къмпингите са подобни на жужащи кошери.

През уикендите също къмпинг населеността се повишава. По-добре е, ако човек може да си отадели за почивка делнични дни.

Броят и близостта на съседите няма значение, само тяхната съобразителност. Късмет е на какви хора ще попаднеш. Ако решиш да приемеш подобна форма на почивка или трябва да се научиш да се абстрахираш или да си готов да направиш забележка.

За някои шумове обаче нямаш избор, тогава остават само тапите за уши.

Нещата се променят и това, което знаем за дадено място може да е различно след време.

Иска ни се да намерим и посетим нови къмпинги.

2 Comments

 1. Здравейте! Имате чудесен блог! Много е полезна за нас информацията, която давате! Имаме някои въпроси обаче и ще се радваме да ни помогнете :
  1. На сайта на Иза пише, че не може да се пали барбекю, което за нас е много важно. Вярно ли е това?
  2. Също понеже сайтът им е на гръцки и имахме затруднения с превода, се чудим дали правилно калкулираме цените. Пише, че за място за палатка (говорим за цени в сезона) за голяма палатка е 7,5 евро на ден. Тази палатка ние си я носим и това е само за мястото, нали? И също трябва да плащаме отделно по 8 евро на човек за всяка нощувка и допълнително по 3,5 и 4 евро съответно за място за паркиране и за електричество? Не знам, вижда ни се малко скъпо удоволствие… 🙂
  3. Прочетохме и другите ви статии относно къмпингите в Гърция, защото тази година искаме да опитаме такова приключение. Иза ни се стори най-добрият от всички. Все пак ще се радваме, ако сте посетили и някой друг, освен Мелиси, Пицони, Арменистис и Иза и който можете да ни препоръчате.
  Благодаря предварително! Поздрави!

  • Здравейте Тони,
   благодаря за мнението за блога! 🙂
   1. ЗА Иза и барбекюто – незнам дали е вярно. Ние там сме изпозлвали газово котлонче. Съседи до нас също.
   2. За Иза и цените, по принцип там и преди цените си бяха малко по-високи. Отвън нямаше удобно място да си оставим автомобила, затова си плащахме и за него. Последното, което не ни допадна е, че сложиха такса и за използването на интернета. Във всички къмпинги, които сме били така се калкулират цените. За палатка, за човек, за автомобил и ако ти се иска за електричество.
   Когато препоръчвам на приятели, аз първо споменавам Мелиси. С доста добри цени е, уредено и в същото време свободно. Ние барбкю не правим, но в Мелиси има възможност за такова :-). Има си изградено специално място за барбекю за общо ползване близо да часта с кухненските чешми. А ако някой реши сам да си прави в близост до палатката си, си дими на воля. Това от една страна е ок, от друга не (дрехите на всички простири в близост се омирисват).
   На Ситония сме обхождали и няколко други къмпинги, но по една или друга причина не са ни провокирали да останем. В Каламици например плажът е пренаселен вече, а общите части (бани, кухнески мивки) са доста захабени.
   Платоници е евтин, с чудесни сенчести места, има много дървета и простор, но на плажа има поставени огромни чадъри, които ограничават местата, където можеш да си поставиш кърпата. Близо до река е и има много комари.
   Затова не сме опъвали палатка нито на единия, нито на другия. Има и още няколко, които са пак на Ситония, но са малки (нагъчкани) и като цени са по-високи.
   На другите места, които сме били, условията не са чак толкова уредени за палатки. Повече са за кемпери и каравани.
   Към днешна дата сме посещавали най-много къмпинги на Ситония, защото плажовете там са ни любими, а като дистанция не е чак най-далеч.
   Надявам се да съм ви била полезна.

   Успешно къмпингуване желая!
   Поздрави!
   Мариана

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.