Актуализация на информацията за някои къмпинги, част първа – сбогуване с “Арменистис”

Всичко се променя, но не винаги към по-добро.

Познати места, непознати ситуации

Споменавах в статия преди време къмпинг “Арменистис” – “Списък на посетени къмпинги – предимства и недостатъци на различните места (част 1)”. Той беше нашият прощапулник в морското къмпингуване. До миналата година беше и едно от местата, които обичахме да посетим поне веднъж през лятната ваканция. Много приятен плаж, много дървета, спокойствие, прекрасни изгреви. Извън сезона – малко хора, достатъчно тишина, свързваш се с природата.

Тази година, докато бяхме на “Мелиси” през юли (“Ситония, къмпинг “Мелиси” – предимства и недостатъци”), в последния ден отидохме до плажа на “Арменистис”. Минавайки по пътеката край къмпинга, която е за не-гости, забелязахме, че има доста новопостроени бунгала. На плажа имаше много хора, но ни се видя нормално за сезона.

Влязохме в къмпинга да си вземем нещо от супера и да хвърлим едно око как изглежда “Арменистис” в разгара на сезона. Къмпингът изглеждаше много шумно и претъпкано място, не ни приканваше за почиване.

Извънсезонен “Арменистис”

След 21 август започва тяхната извън сезонна оферта 3+1. Плащаш три нощувки и ти подаряват една допълнителна. 

Глождеше ме мисъл, дали ще има места, дали да не се обадим да попитаме. Логиката казваше, че щом нещо е извън сезона, ще има отлив на почиващите и ще има места. 

В “Арменистис” отидохме след още една приятна 5 дневка на “Мелиси”. За жалост вътрешното ми съмнение дали ще има места се оказа по-вярно от логиката на “извънсезонието”.

Пристигнахме и се наредихме на опашката пред рецепцията, да питаме има ли място за двама. Като стана ясно, че нямаме резервация, жената на рецепцията прегледа някакви листове и предложи някакво място. Предупреди ни, че ако не можем да поберем там палатката, ще трябва да изчакаме до 14ч, когато може да си тръгнат някои гости и да видим друго място.

Младеж, служител на къмпинга, ни заведе до мястото. Едно малко място, в най-отдалечения от морето край на къмпинга. До самия ръб на коритото на пресъхнала река. Място, което очевидно не беше парцелче, а просто последен ненаселен къс земя.

Оглед на къмпинга

Отказахме се. Върнахме колата пред рецепцията, уж да изчакаме до 14ч. Междувременно решихме да направим оглед на къмпинга. Оказа се, че не малка част от центъра на къмпинга, която преди беше за палатки и е в близост до брега на морето, сега е застроен с бунгала. 

Разходжайки се по алеите забелязахме, че навсякъде беше задръстено с автомобили, все едно си на паркинг. Толкова много ме разочарова видяното. Нямаше и помен от спокойствието на природата. 

Тълпи от народ, автомобили, постройки, шум. По-лошо от морски курорт в сезона. 

Не бих препоръчала вече това място. Развалили са го. Не заради множеството хора, а заради сменения облик на мястото. Явно бунгало-почиващите са станали приоритет на къмпинга. Местата за палатки са ограничени и разположени в задните, далечни от плажа покрайнини.

Оставам с тъга и носталгия по онова, което беше. Стискам палци да не им хрумне подобно безумно презастрояване и на други къмпинги, които още стават, .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.