За мен и блога


Здравейте! Аз съм Мариана.

За да се представя с по-малко думи, ще подходя лексиконно.

Имам няколко хобита: писането, философкото нищене на живота, снимането…Ценя вдъхновяващи книги, които повдигат духа и такива, които интелигентно разсмиват. Много харесвам начина, по който пише Тери Пратчет. Умен човек! Понякога се смея с глас на някои откъси. Приказките на Джани Родари и муминтролските разкази на Туве Янсон също са ми любими. Иска ми се да пътувам по целия свят, да говоря повече езици, да живея с повече чувство за хумор.

Защо направих този блог?

Първоначално, беше блог замислен като поле, в което мога да творя, редактирам и съхранявам идеи. След няколко статии разбрах, че съм си създала една учебна стая, в която уча за себе си и света. В работата по “Палитра на ежедневното” ме води една хубава мисъл: “За да живеем креативен живот, трябва да се освободим от страха да допускаме грешки.” Джоузеф Чилтън Пиърс

“Палитра на ежедневното”

“Палитра на ежедневното” е мястото, където смесвам цветовете на ежедневното (мисли, чувства, ситуации), цветовете на пътуванията (гледки, вдъхновения, предизвикателства) и понякога на продукти в кухнята, за някоя рецепта. Получените багри и нюанси са моят поглед, моята интерпретирация за живота, в която надявам се ще намерите нещо полезно и за себе си.

Какво има в блога?

В “Палитра на ежедневното” ще намерите:

  • Разкази и фоторазкази за различни пътешествия и разходки.
  • Размисли-съчинения за неща от ежедневието (ситуации, мисли, чувства…?.
  • Проекти и статии посветени на снимането, хоби, което се оказа много интересно.
  • Някои лесни рецепти.

Приятно четене!

Съдържанието (снимки и статии публикувани в блога) са обект на авторско право! Не могат да бъдат споделяни без изричното посочване на техния автор.

Освен коментар под различните статии, може да ми пишете и чрез формата долу.

    Информация за личните данни използвани в блога