Здравейте! Аз съм Мариана.

Обичам да пиша, да снимам, да измислям рецепти, да разсъждавам над ежедневните случки, емоции, мисли.

Ценя книгите, които издигат духа, разсмиват и провокират да разкажеш на приятелите си за тях. Много харесвам историите от света на диска на Тери Пратчет. Понякога се смея с глас на откъси от тях. Приказките на Джани Родари и муминтролските разкази на Туве Янсон също са ми любими.

Не искам да пътувам по целия свят, а на няколко опрелени места. По-интересни са ми природните забележителности, отклокото историческите.

Ще ми се да гледам на себе си и света с чувство за хумор и да се науча да пътувам леко през живота.

Защо направих този блог?

Създадох блогът като поле, в което мога да творя, редактирам, съхранявам и споделям идеи. Съвсем скоро след като написах няколко статии разбрах, че това пространство е учебна стая. В нея уча за себе си и света. В работата по “Палитра на ежедневното” ме води една хубава мисъл: “За да живеем креативен живот, трябва да се освободим от страха да допускаме грешки.” Джоузеф Чилтън Пиърс

“Палитра на ежедневното”

“Палитра на ежедневното” е мястото, където смесвам цветовете на ежедневното (мисли, чувства, ситуации), багрите на пътуванията (гледки, вдъхновения, предизвикателства) и понякога на продукти в кухнята, за някоя рецепта. Получените нюанси са моят поглед, моята интерпретирация за живота, в която надявам се ще намерите нещо полезно и за себе си.

Какво има в блога?

В “Палитра на ежедневното” ще намерите:

  • Разкази и фоторазкази за различни пътешествия и разходки.
  • Размисли-съчинения за неща от ежедневието (ситуации, мисли, чувства…).
  • Мисли за минимиализма и разчистването.
  • Някои лесни рецепти.

Приятно четене!

Съдържанието (снимки и статии публикувани в блога) са обект на авторско право! Не могат да бъдат споделяни без изричното посочване на техния автор.

Освен коментар под различните статии, може да ми пишете и чрез формата долу.

    Информация за личните данни използвани в блога