Възможно ли е да избегнеш навалицата и в неделен ден?

Обикновенно предпочитаме разходките на Витоша през седмицата в работен ден, защото има по-малко хора.

Възможно ли е да избегнеш навалицата и в неделен ден?

Оказа се, че да. Просто трябва да станеш по-рано. Вярно, че ние сме половин туристи, защото удобно с колата се качваме до някъде, но пък иначе няма да успеем да се върнем до обяд. Следобяд имам курсове.

Така като тръгнахме сутринта в 8:00ч. минахме през магазина да вземем нещо за хапване и в 8:30 оставихме колата на паркинга при “Златните мостове”. В този час освен нашата имаше само други две коли. После като се връщахме броя беше нараснал до около двайсет и идваха още.

Нагоре по пътеката срещнахме общо трима човека. Минахме през Ветровала и после продължихме по павирания път, защото беше облачно, а пътеката под дърветата, по-хладна и доста усойна. На Ветровала имаше електронно рекламно табло, показваше  – 9°C.

Освен, че хора нямаше, за радост и коли почти не нарушаваха спокойствието. Подминаха ни само две-три и то чак при разклона за хижа “Кумата”.

От хижата има директна пътека надолу към “Златните”, която ни отведе обратно за половин час, при това със спиране тук-там.

Пролетна Витоша, по-рядко съм посещавала и затова се впечатлих, колко много вода има. Отвсякъде се провират вадички, потоците са пенливи, а почвата на места подгизнала.

По-нагоре покрай пътя си стояха преспи сняг, усмихваха се минзухари и видях една джанка с напъпили цветчета.

Пилета всякакви, огласяваха с песните си наоколо.

Много приятна разходка. Избягваш навалицата в почивните дни и после като се прибереш и продължиш с делата си имаш усещането, че уикендът се е удължил с още един ден.

Ако умеете да ставате рано и имате нужда от презареждане, препоръчвам!

Разходка на Витоша в неделя – мисия възможна – как да избегнем тълпата
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *